d6f37f242894aa3de046Pozivamo sve članove i sve radnike na javni prosvjed upozorenja koji će se održati dana 02. 06. 2017. godine u organizaciji Sindikata željezničara Hrvatske. Okupljanje započinje na Trgu kralja Tomislava 12 ( zapadni dio kolodvora – plato) od 10:30 do 11:00 sati o dakle se kreće put trga sv. Marka .

STOP restrukturiranju samo preko leđa radnika,

STOP restrukturiranju bez rezultata i dugoročnih planova.

Vlada Republike Hrvatske zadužila je resorno ministarstvo te uprave društava da ubrzaju provedbu planova restrukturiranja društava HŽ Infrastrukture d.o.o., HŽ Carga d.o.o. i HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. a uprave skrivaju detalje.

U kojem smjeru bi restrukturiranje ponovno moglo ići u svim društvima pokazuje trenutno stanje u HŽ Infrastrukturi d.o.o.

Postojeći kolektivni ugovor potpisan je na rok od tri godine. Uspjeli smo izbjeći prijetnju smanjivanja prava kroz Pravilnik o radu. Sačuvali smo većinu prava i osigurali sigurna primanja uz minimalno odricanje s obzirom na situaciju u kojoj smo se tada našli. Unatoč kritikama pojedinaca osigurali smo temelje za daljnju borbu jer imamo potpisani Kolektivni ugovor.

otvoreno pismo SŽH