OTKAZIVANJE PROSVJEDA NAJAVLJENOG ZA 02.06.2017 godine

27022014-zagreb-clanovi-sindikata-zeljeznicara-hrvatske-odrzali-su-prosvjed-na-glavnom-kolodvoru-povorka-prosvjednika-potom-se-zaputila-prema-sjedistu-uprave-hz-carga-te-markov-t

Nakon održanom sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te nakon pregovora u HŽ Infrastrukturi d.o.o. postigli smo slijedeće kompromisno rješenje :

  • Predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture d.o.o. obvezali su se upoznati i uključiti sve reprezentativne sindikate s najavljenim procesima restrukturiranja u društvima HŽ Infrastruktura d.o.o., HŽ Cargo d.o.o. i HŽ Putnički prijevoz d.o.o.
  • Nakon obavljenih pregovora pregovaračkog odbora sindikata i pregovaračkog odbora poslodavca potpisan je 3. Aneks kolektivnog ugovora u kojem je dogovoreno da se pregovori po pitanju članak 44., 89., 152., 161 te priloga 7. produžuju do 30 rujna 2017 godine.

Na ovaj način dobili smo mogućnost uvida u planove restrukturiranja o kojima smo do sada mogli samo slušati nagađanja te stvarni utjecaj na provedbu istih. Potpisivanjem 3. Aneksa KU dobili smo dodatno vrijeme za nalaženje pravih rješenja s ciljem zaštite prava radnika koja su uređena u navedenim člancima i Prilozima KU.

Ovim putem zahvaljujemo svim članovima na velikoj brojčanoj spremnosti dolaska na prosvjed što nam daje poticaj u daljnjoj borbi za prava radnika. Posebno zahvaljujemo kolegama iz drugih sindikata i udruga koji su nam dali podršku i najavili svoj dolazak na prosvjed.

Zoran Maršić

predsjednik