SO SŽHPovodom 25 godina djelovanja Sindikata željezničara Hrvatske održana je svečana sjednica Središnjeg odbora.
Sindikat željezničara Hrvatske nastao je 22. 09.1992. na Osnivačkom saboru udruživanjem Samostalnog sindikata prometnika vlakova, Samostalnog sindikata transportno – komercijalnih radnika i Samostalnog sindikata telegrafista i teleprinterista u SSPRH – Samostalni sindikat prometno transportnih radnika.
Kako su se ubrzo priključivali i sindikati drugih zanimanja ( vlakovođa, vlakopratnje, manevrista, administrativno tehničkih radnika, ugostiteljstva…) SSPRH je nadišao svoj naziv pa je na izvanrednom Saboru održanom dana 15. 12. 1995. SSPRH promijenio naziv u SŽH – Sindikat željezničara Hrvatske.

Svečana sjednica započela je intoniranjem himne »Lijepa naša domovino« i odavanjem počasti minutom šutnje preminulim željezničarima, članovima SŽH iza čega je uslijedio kratki prikaz povijesti sindikata, a zatim je Središnji odbor nastavio s redovnim radom.

Nakon rasprave o aktualnim događanjima u pojedinom društvu HŽ, podneseno je financijsko izvješće te predstavljen i usvojen plan za 2018. godinu.
Središnji odbor odlučio je i o vremenu i mjestu održavanja Memorijala Ante Ereš 2018. Slijedeće godine članovi SŽH bit će na memorijalnom okupljanju 12. – 14. 09. 2018. u Umagu.

dav

dav

IMG_2845IMG_2843IMG_2841