hz_prometnik_znak_cx_vkNa inicijativu sindikata koji okupljaju članove u HŽ Infrastrukturi d.o.o. 05.02.2018 g. održan je sastanak s Upravom na temu restrukturiranja u Hž infrastrukturi d.o.o.

Uprava je sve prisutne informirala da je Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture formiralo grupu za izradu pisma sektorske namjere (željeznički sektor) koju vode državna tajnica Nikolina Brnjac i Branimir Jerneić.

Pismo namjere trebalo bi obuhvati restrukturiranje cijelog željezničkog sektora u vlasništvu RH (HŽ Cargo, HŽ PP i HŽI), period do kada se treba dovršiti pismo namjere je kraj svibnja ili početak lipnja 2018.

Uprava je kroz pojašnjenja o potrebi ulaganja i nastavku modernizaciji uvjeravala sve prisutne da restrukturiranje nema za cilj smanjiti broj radnika, niti proglašavati višak radnika. Osnovni cilj je isplanirati i kasnije provesti modernizaciju cijelog željezničkog sektora i to na traženje Svjetske banke , koji je zapušten i u ovom trenutku nije u stanju pružiti kvalitetnu uslugu prijevoza putnika i tereta..

Na ovu temu obećano je od strane Uprave da će se sa sindikatima sastajati jednom mjesečno, a kasnije i češće ovisno o potrebi.