Poštovane članice poštovani članovi Sindikata željezničara Hrvatske, poštovane posjetiteljice i posjetitelji naše stranice svima vama želimo sretan 1. svibanj Praznik rada.

Ove godine praznik rada slavimo bez velikih okupljanja, bez druženja i prosvjeda. Ive godine Praznik rada slavimo na svojim radnim mjestima ili u uskom krugu svojih najbližih.

To što nema okupljanja ne znači da se stanje radničkih prava poboljšalo, već upravo suprotno, a čemu i sami svakodnevno svjedočimo. Svakodnevno se nosimo s pritiscima i nastojanjima uprava naših društava koji po nalogu politike žele maksimalno smanjiti prava radnika.

Dobro je što će se vrlo brzo pokrenuti putnički promet, a što će osigurati povratak na radna mjesta kolegica i kolega koji su ne svojom krivnjom, za vrijeme krize, morali ostati kod kuće.
Vremena koja su pred nama zasigurno donose još veće pritiske i još veće izazove u očuvanju prava radnika, a uspjet ćemo ih obraniti samo živom silom i snagom organiziranih članova sindikata i potporom građana.

Želim vama i vašim obiteljima puno zdravlja, strpljenja, ali i odlučnosti i snage za sve ono što bi moglo uslijediti nakon ovog blagdana i u nadolazećem vremenu.

Zoran Maršić