Postani član

Postani član

 

Samo zajedno smo jači!

Učlani se u SŽHBiti članom Sindikata željezničara Hrvatske pitanje je stava i opredjeljenja! SŽH zastupa interese radnika u društvima nastalim podjelom HŽ i društvima povezanim sa željeznicom, bori se za očuvanje radnih mjesta, bolje plaće i uvjete rada.

Kroz kolektivno pregovaranje sindikalni pokret je postigao mnoga povećanja u odnosu na zakonski minimum. Što je sindikat jači, bolje može zastupati interese radnika i boriti se – za svakog pojedinačno i za sve zajedno.

 

 

 

Pristupi i postani član SŽH

KAKO ?

Član Sindikata željezničara Hrvatske postaje se vlastoručnim potpisivanjem Pristupnice i plaćanjem članarine.

Pristupnica se može dobiti u Uredima SŽH .

ZAŠTO ?

Pravna pomoć

Sindikat željezničara Hrvatske nudi članovima besplatnu pravnu pomoć putem uputnice Glavnih povjerenika SŽH-a u uredima Nezavisnih hrvatskih sindikata:

Nezavisni hrvatski sindikati Regionalni ured Split

Nezavisni hrvatski sindikati Regionalni ured Rijeka

Nezavisni hrvatski sindikati Regionalni ured Osijek

Nezavisni hrvatski sindikati Regionalni ured Zagreb

Podrška

SŽH kao član Nezavisnih hrvatskih sindikata ima mrežu stručnjaka koji mogu rješavati probleme kršenja kolektivnog ugovora, nasilja/zlostavljanja na radnom mjestu, diskriminacije…

Međunarodna podrška

SŽH predstavlja stavove željezničara na nacionalnim i međunarodnim tijelima uključujući Europsku federaciju radnika u prijevozu (ETF), Međunarodnu federaciju radnika u prijevozu (ITF). SŽH ima predstavnike u tijelima ETF-a i EUROCADRES-a gdje se donose globalne odluke u svezi uvjeta rada, zdravlja i sigurnosti.

Kontakt

Član SŽH u svakom trenutku imaju na raspolaganju mogućnost kontaktiranja dužnosnika  i pružanja pomoći.

osnika  i pružanja pomoći.