U sklopu projekta „Nova normalnost – Jačanje uključivanja i savjetovanja radnika nakon pandemije COVID-19 u prometnim poduzećima“, u kojem Sindikat željezničara Hrvatske sudjeluje kao jedan od partnera, objavljen je „Vodič za promoviranje učinkovitog upravljanja sudjelovanjem radnika u upravljanju poduzećima u sektoru prometa“.

Vodič je rezultat istraživanja o praksama uključivanja radnika u donošenje odluka u njihovoj radnoj sredini tijekom i neposredno nakon pandemije COVID-19 u sektoru prometa, koje je provedeno u sklopu projekta.

Vodič objašnjava konceptualni i regulatorni okvir uključivanja radnika u upravljanje poduzećima, kao i čimbenike koji utječu na praksu uključivanja radnika u pojedinom poduzeću. Središnji dio vodiča sadrži model za uspješno promoviranje informiranja i savjetovanja radnika, razvijen u sklopu projekta, koji kroz četiri koraka omogućuje dijagnozu stanja i izradu akcijskog plana za unapređenje informiranja i savjetovanja radnika na razini pojedinog poduzeća.

Vodič je predstavljen i na završnom nacionalnom sastanku projekta, održanom online u prosincu 2023. g.

Vodič možete preuzeti ovdje: VODIČ_sudjelovanje radnika u sektoru prijevoza

Više informacija o projektu, uključujući i nacionalni izvještaj o istraživanju provedenom u Hrvatskoj i ostale projektne materijale, možete pronaći ovdje: http://projects.sindacatofast.it/index.php/new-normal-downloads/

Projekt se provodi u razdoblju od kolovoza 2022. do siječnja 2024. godine, uz financijsku potporu Europske unije, a Sindikat željezničara Hrvatske sudjeluje kao jedan od partnera, uz sindikate i udruženja poslodavaca iz Italije, Poljske, Litve, Crne Gore i Srbije.